Assistente
De assistentes spelen een belangrijke rol in de organisatie van de praktijk. Ze staan u als eerste te woord wanneer u de praktijk belt. U kunt bij hen terecht voor veel medische en praktische vragen. Tevens kunt u op afspraak bij hen terecht voor diverse medische handelingen zoals:
Het meten van de bloeddruk
Bloedsuikerbepaling
Urineonderzoek
Oren uitspuiten
Uitstrijkjes maken
Hechtingen verwijderen
Wratten aanstippen
Reizigersadviezen en -vaccinaties
EHBO
Wondcontroles
Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 8.00 uur en 12.00 uur.
Praktijkondersteuner Huisarts Somatiek (POH-S)
De Praktijkondersteuners Huisartsen (POH) zijn niet meer weg te denken uit de huisartsenzorg. In korte tijd hebben deze professionals zich ontwikkeld tot een zelfstandige beroepsgroep aan wie veel taken worden gedelegeerd. De praktijkondersteuner begeleidt patiënten met een chronische lichamelijke aandoening zoals hoge bloeddruk en/of verhoogd cholesterol, hart- en vaatziekten, suikerziekte, COPD en astma. De praktijkondersteuner geeft voorlichting over het ziektebeeld, begeleidt de patiënt bij medicatiegebruik en verandering van leefstijl en voert controleonderzoeken uit. Tevens kan zij u adviseren en begeleiden indien u wenst te stoppen met roken of indien u wenst af te vallen. De praktijkondersteuner werkt onder verantwoordelijkheid van uw huisarts.
Praktijkondersteuner Huisarts GGZ (POH-GGZ, Psycholoog)
POH GGZ staat voor praktijkondersteuner huisartsenpraktijk voor geestelijke gezondheidszorg. De POH GGZ en de huisarts werken samen bij het behandelen en begeleiden van mensen met psychische en (psycho)sociale klachten. De POH GGZ is iemand met kennis van en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en/of het maatschappelijk werk.
Wat kan de POH GGZ voor u doen?
In een gesprek brengt de POH GGZ met u uw klachten en vragen in kaart. Ook is het mogelijk dat met u gesproken wordt over de geschiedenis van uw klachten en wat u reeds geprobeerd heeft om van uw klachten af te komen. Vervolgens adviseert de POH GGZ u en uw huisarts over een mogelijke aanpak van de klachten. Dit kan een vervolgtraject zijn bij de huisarts zelf, verwijzing naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling) of vervolggesprekken bij de POH GGZ.